header banner
Default

Van TikTok naar geld: hoeveel views je nodig hebt om een minimumloon te verdienen


Van TikTok naar geld: zoveel views heb je nodig voor een minimumloon

Foto: AlessandroBiascioli/Shutterstock

TikTok is een van de grootste sociale mediaplatforms van het moment. Als je door de video’s scrollt, kom je regelmatig dure auto’s en glimmende juwelen tegen. Dat wekt de indruk dat gebruikers op het platform bijzonder goed verdienen, terwijl het maken van TikTok video’s zelf weinig moeite lijkt te kosten. Het tegengestelde is echter waar: het kost verbazingwekkend veel moeite om aan het minimumloon te komen.

Madelon Praat: economische vooruitzichten voor 2024 Finance nieuws 03/08/2023

Hoeveel TikTok views zijn nodig voor het minimumloon?

VIDEO: 1000 Euro Verdienen Met 1 TikTok Video - Hoe Verdien Je Geld Met TikTok?
Dieuwke Gorter

Volgens Forbes hebben de top tien best verdienende TikTok sterren een gezamenlijk inkomen van $55,5 miljoen. Dat geeft al een eerste indicatie hoe TikTok verdient ten opzichte van andere platforms. De meest verdienende Youtuber bijvoorbeeld, MrBeast, verdient in een jaar $54 miljoen. 

De tien best verdienende TikTok sterren verdienen dus gezamenlijk evenveel als de nummer één van Youtube. Echter kost het MrBeast wel een stuk meer om zijn video’s te maken. Terwijl de TikTok sterren vaak wat danspasjes doen op de populairste muziek van dat moment, blaast MrBeast huizen op met vuurwerk en rijdt hij goederentreinen de afgrond in.

Momenteel staat het minimumloon in Nederland op €1408,31 per maand voor een alleenstaande boven de 21 jaar. Als je dat wil bereiken via TikTok, moet je een behoorlijk aantal views halen. Volgens Business Insider krijgt een TikTok ster van het Creator Fund (TikTok’s betalingsprogramma) ongeveer 4 cent per duizend views. Dat komt dus neer op een enorm minimum van 35,2 miljoen views per maand.

Advertisement

Content Creator worden gaat niet zonder slag of stoot

VIDEO: How Much TikTok Paid Me For 1,000,000 Views
Howfinity

Een TikTok gebruiker kan ook niet zomaar beginnen met geld verdienen op het platform. Om uitbetaald te worden moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De gebruiker moet in een van de volgende landen wonen: de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië. Ook moet je ouder dan 18 jaar zijn en meer dan tienduizend volgers hebben.

Dat is een stuk meer dan de vereisten om geld te verdienen met YouTube. Het is voor zogeheten content creators ook niet altijd feest. De druk om iedere dag weer nieuwe video’s te maken kan erg stressvol zijn. Veel TikTok influencers klagen dan ook over problemen met hun mentale gezondheid. Achter al die vertoonde glitter and glamour schuilt, net als in Hollywood, een stuk meer dan je zou denken.

Post Views: 1.029

Sources


Article information

Author: Nathan Hunter

Last Updated: 1703815804

Views: 932

Rating: 4.9 / 5 (52 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathan Hunter

Birthday: 1941-01-18

Address: 15999 Villarreal Ranch, West Nicoleton, ID 41475

Phone: +4698429966702876

Job: Bank Teller

Hobby: Telescope Building, Origami, Rowing, Fishing, Graphic Design, Pottery, Magic Tricks

Introduction: My name is Nathan Hunter, I am a multicolored, unyielding, strong-willed, unguarded, ingenious, brilliant, bold person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.